Un veritable Estat autonòmic (o quasifederal, com els agrada dir al centresquerra espanyol) no derivaria en trenta anys en l'estat de dret actual -executiu centralitzador, legislatiu bipartidista per a temes d'Estat i poder judicial polititzat en extrem- ni estaria promovent la mal anomenada "reforma de les administracions públiques" que neix amb trampa però també amb verí, ja que es fa com si es tractés d'un Estat nació. Em pregunto:
¿Per què la reforma de l'Administració pública no comença per abordar la supressió de Ministeris amb totes les competències transferides com Educació, Sanitat i Cultura?. ¿Per què seguim pagant més de 5.000 funcionaris en el Ministeri d'Agricultura amb un 90% de funcions transferides?
¿Per què s'amaga una qüestió política darrera d'una pretesa reforma tècnica i administrativa, com si es mantingués intacte l'Estat de les autonomies? ¿Has llegit, lector/a, les raons de "manca de tradició" que han servit per suprimir la Defensoria del Poble de Castella La Manxa? Les mateixes raons del Decret -que no té pèrdua- podrien servir per suprimir la pròpia autonomia regional.
¿Per què coincideix aquesta reforma amb l'obsessiva i malintencionada laminació de la llengua catalana -ara valenciana, ara lapao- i no es lamina el castellà (única llengua digna d'anomenar-se espanyola) de l'uruguaià, l'argentí o l'andalús?. Jo, sense anar més lluny, m'he proposat fer-ho des d'ara.
¿Per què es segueixen estrenant i licitant quilòmetres d'AVE radial i el president del govern espanyol té la desvergonya d'inaugurar-los com una nova "artèria de riquesa", quan d'aquí dos dies ja seran deficitaris i els pagarem entre tots?
¿Per què l'única cosa que rebem els milions de catalans i catalanes que volem marxar ja d'aquest Estat són amenaces i exabruptes, sense cap rpoposta raonada? ¿Us imagineu què li diríem a qui la seva parella li diu "carinyo, això nostre no funciona" i només rep crits i amenaces? Jo li diria, clarament, que és una persona maltractadora.
¿Per què no hi ha més ciutadans i ciutadanes espanyols que pressionen perquè poguem exercir el dret legítim a decidir el nostre futur?
M'agrada especialment la darrera pregunta que fas: ¿Per què no hi ha més ciutadans i ciutadanes espanyols que pressionen perquè poguem exercir el dret legítim a decidir el nostre futur? I ja que en parles: saps d'algun lingüista espanyol, o departament de romàniques d'alguna uni espnyola que hagi dit res respecte del lapao?
ResponElimina