dimarts, 25 de setembre del 2012

Els pressupostos de Defensa, prioritaris

Els Pressupostos Generals de l'Estat espanyol 2012 van reduir la previsió dels diversos Ministeris en un 17% de promig. Les entitats socials ja vam denunciar que algunes despeses, com les militars o les del Ministeri de l'Interior sofrien una disminució bastant més petita que altres. Un 8,87% el Ministeri de Defensa, i un 61,2% l'Agència espanyola de Cooperació al Desenvolupament (AECID), per exemple.
A primers de setembre el Consell de Ministres va aprovar un crèdit extraordinari de 1.782 milions d'euros per pagar "compres d'armament anteriorment compromeses", passant pel damunt d'altres "compromisos anteriors amb la ciutadania" en salut, educació o altres despeses socials que afecten el conjunt de la població.
D'aquesta manera, si no hi ha cap altra injecció extraordinària de diners, finalment no hi haurà una disminució del pressupost de Defensa, sinó que aquest pressupost s'incrementarà en un ... 16,88 en relació a l'any anterior!!. Inaudit però cert: les retallades no arriben a la despesa militar.
Governar es marcar prioritats, i aquestes són les prioritats del Govern actual: increment del pressupost de Defensa, disminució de les despeses socials, recentralització de l'Estat i modificació de la Constitució per assegurar que, primer de tot, està el pagament del deute extern. Un còctel explossiu que, al meu parer, supera el límit de la immoralitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada